Dik kind door sociale media

In Kuala Lumpur is het mondiale obesitascongres gehouden. Daar wordt een alarmerende groei van het aantal dikke kinderen gesignaleerd. Hoe komt dit?

 

 

 

In een reactie op de conclusie zegt neuroloog en slaapexpert dr. Hans Hamburger dat sociale media kinderen dik maakt. Kinderen krijgen te weinig slaap, omdat ze tot ’s avonds laat op de sociale media zitten en dat verstoort de stofwisseling.

Dit is weer eens een andere benadering dan dat kinderen dik worden van verkeerd/ongezond eet- en drinkpatroon en/of te weinig bewegen. Ik denk zelf dat het toch een gecompliceerde zaak blijft van meerdere factoren.

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>