Landurig te zout eten verhoogt kans op hartaanval

Uit onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Groningen en Top Instituut Food and Nutrition blijkt dat mensen die langdurig te zout eten een hoger risico hebben op een hartaanval. Vooral mensen bij bij wie het hart meer wordt belast, zoals mensen met een hoge bloeddruk, is de kans groot. Hiermee hebben zij voor het eerst een verband aangetoond tussen zoutinname, belasting van het hart en een het risico op een hartaanval.

 

Als u minder zout wil gebruiken, let dan goed op alle kanten klare producten die u koopt. Hier is vaak zout aan toegevoegd.  Voor bij de bereiding van de warme maaltijd kunt u ook denken aan LoSalt (minder natrium) of gebruik andere smaakmakers, zoals ui, knoflook, verse groenen kruiden, paprikapoeder, peper, kerriepoeder.

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>