Stappenteller helpt om meer te bewegen

Uit een onderzoek van Indiana University blijkt dat het dragen van een stappenteller mensen motiveert om meer te bewegen en minder te zitten, waardoor ze een paar pondjes kunnen kwijtraken.

 

 

Gedurende 12 weken droegen 4 mannen en 22 vrouwen van 40 tot 66 jaar elke dag een stappenteller. De stappenteller registreerde de beweging van hun onderbenen. Als de stappenteller even geen activiteit zag, werden de deelnemers aangespoord om te bewegen. Daarnaast ontvingen ze 2 keer per week een mail met tips over voeding en bewegen.

Iedere week verbonden de proefpersonen hun stappenteller met een computer, zodat in een grafiek zichtbaar werd hoeveel ze bewogen hadden. Gedurende het onderzoek waren de deelnemers veel actiever dan voorheen. Bovendien bleken ze gemiddeld ruim 1 kilogram af te vallen.

Jeanne Johnston, co-auteur van het onderzoek, meent dat dit een hele simpele, goedkope interventie is die veel mensen kunnen gebruiken. De resultaten van de studie zijn gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het American College of Sports Medicine in Indianapolis.

Bron: http://www.webmd.com

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>