Beetje dronken door te kijken naar bier…….

Je wordt al een heel klein beetje dronken door alleen maar naar bier te kijken. Met dat opmerkelijke nieuws komt de Indiana University in de Verenigde Staten. Onderzoekers scanden de hersenen van 49 mannen voor en tijdens het drinken van frisdrank en bier. Sommige van de mannen waren sociale drinkers; anderen zware drinkers. Er waren geen geheelonthouders onder de proefpersonen.

De hersenen van de mannen die het bier proefden, produceerden meer dopamine dan de mannen die frisdrank tot zich namen. Deze stof zorgt voor een gelukzalig gevoel en komt bijvoorbeeld ook vrij bij seks. De mannen met een familiegeschiedenis van alcoholisme produceerden meer dopamine dan de mannen wiens families matig met alcohol omgingen.

Conclusie: het menselijk lichaam anticipeert op de effecten van alcohol. Waarschijnlijk omdat we het gevoel nastreven ietsje dronken te zijn. Er wordt alvast een euforisch gevoel opgewekt nog voor de alcohol in je bloed komt. Hoe sterker dat euforische gevoel, des te groter de kans dat je gevoelig bent voor alcoholisme.

Voel je je al een beetje dronken bij dit plaatje? Of moet het toch een `live` glas bier zijn? Test het dit weekend!

Het onderzoek staat beschreven in het vakblad Neuropsychopharmacology.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>