Diabeteszorgonderzoek begonnen

Hoe ervaren mensen met diabetes de zorg die zij ontvangen? De Diabetesvereniging Nederland (DVN) is medio oktober gestart met het Diabeteszorgonderzoek, via de website www.diabeteszorgonderzoek.nl. Er worden ook vragen gesteld over de zorg door de diëtist.

 

 

Het onderzoek is al 2 keer eerder uitgevoerd, respectievelijk in 2008 en 2010. Uit die eerdere onderzoeken bleek onder meer dat nog weinig mensen gebruik maken van een Zorgwijzer of een Zorgplan. De DVN vindt dit belangrijke hulpmiddelen bij zelfmanagement van mensen met diabetes. Ook bleek dat bepaalde controles niet bij alle mensen met diabetes werden uitgevoerd, wat het risico op complicaties vergrootte.

Het landelijke onderzoek 2012 wordt uitgevoerd vanuit het Nationaal Actieprogramma Diabetes (NAD). Begin 2013 worden de resultaten gepresenteerd.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>