Schippers vindt ondervoeding belangrijk, maar schrapt wel diëtist uit basispakket

Minister Edith Schippers (VWS) zegt dat ze ondervoeding bij ouderen als een groot probleem ziet. “Aandacht voor ondervoeding in huidige en nieuwe zorgstanden is onmisbaar”, aldus de minister, die de focus legt op thuiswonende ouderen. Dan is het tegenstrijdig dat ze de diëtist dit jaar uit het basispakket heeft gehaald. Van veel oudere mensen hebben weinig geld te besteden.

 

Focus op thuiswonende ouderen
De minister wil de focus leggen op thuiswonende ouderen. Bij deze ouderen begint volgens haar het probleem en dit is de grootste groep ouderen. Zij zal het thema onder de aandacht brengen bij topsector Life Sciences & Health. Daarnaast vindt ze internationale agendering van het onderzoek belangrijk. Schippers: “Het thema moet internationaal onder de aandacht worden gebracht.”

Verantwoordelijkheid voedingsstatus
De minister vindt dat de aandacht voor het herkennen en behandelen van ondervoeding niet verloren mag gaan. Ze voegt daaraan toe dat het vooral de verantwoordelijkheid van de beroepsgroepen is om aandacht te hebben voor de voedingsstatus van ouderen.
Wij als een van de beroepsgroepen (diëtist) brengen (onder)voeding al jaren onder de aandacht en is het haar verantwoordelijkheid om de diëtist weer in de basisverzekering op te nemen of op een andere manier een regeling te treffen waar de ouderen niet de dupe van worden.

Bron: http://www.voedingnu.nl

(MB)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Schippers vindt ondervoeding belangrijk, maar schrapt wel diëtist uit basispakket

  1. Panama

    De minister wil de focus leggen op thuiswonende ouderen. Bij deze ouderen begint het probleem en dit is de grootste groep ouderen. Zij zal het thema onder de aandacht brengen bij topsector Life Sciences & Health. Daarnaast vindt ze internationale agendering van het onderzoek belangrijk. Schippers: “Het thema moet internationaal onder de aandacht worden gebracht.” De minister vindt dat de aandacht voor het herkennen en behandelen van ondervoeding niet verloren mag gaan. Ze voegt daaraan toe dat het vooral de verantwoordelijkheid van de beroepsgroepen is om aandacht te hebben voor de voedingsstatus van ouderen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>