Nederlanders bewegen relatief veel

Uit wetenschappelijk onderzoek onder 122 landen blijkt dat Nederlanders het wereldwijd niet zo slecht doen als het aankomt op het krijgen van voldoende beweging. De onderzoekers hebben gekeken naar het aantal mensen dat wekelijks 5 keer minimaal 30 minuten gemiddeld actief is en naar mensen die zich 3 keer per week minstens 20 minuten zwaar intensief inspannen. 4 op de 5 Nederlanders ouder dan 15 jaar krijgen dit voor elkaar. 18.2% van de Nederlanders krijgt dit niet voor elkaar. Daarnaast zijn vrouwen iets beter in het behalen van de gestelde doeleinden ten opzichte van mannen, respectievelijk 15,2 tegen 21,3% slaagt er niet in. Nederland staat in de wereldwijde subtop als het aankomt op het krijgen van genoeg beweging.
De meest actieve bevolking blijkt Bangladesh te zijn. Slechts 4.7% van de bevolking komt daar niet aan de benodigde beweging. De minst actieve bevolking zijn te vinden in de landen: Malta, Swaziland en Saoedi-Arabië. Ongeveer 70% van de bevolking van die landen slaagt er niet in om een van die twee beweegdoelen te halen. Het verschil in beweging tussen de landen heeft volgens het onderzoek te maken met de verschillende persoonlijke en sociale omgevingsfactoren. Zo heeft voorlichting invloed en bijvoorbeeld of de omgeving ruim genoeg is om te bewegen.

Dus Nederlanders: Ga vooral zo door!

Bron: Nu.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>