‘Slimme’ voeding moet hongergevoel stoppen

Er wordt momenteel gewerkt aan ‘slimme’ voeding die ervoor moet zorgen dat er op tijd een signaal wordt gegeven aan de hersenen zodat we (eerder) verzadigd zijn. Dit moet het antwoord zijn op eetbuien en overeten. Eetbuien en overeten levert een grote bijdrage aan overgewicht en obesitas.

Een Europees multidisciplinair team, getiteld Full4Health, is een samenwerking tussen 19 Europese universiteiten, waaronder Maastricht, Utrecht, Keulen, Kopenhagen en Cambridge, en een aantal bedrijven uit de voedselindustrie. Dit team gaat achter de waarheid van het ‘slimme’ voedsel aan.

Bepaalde voedingsstoffen werken als boodschappers in de maag en geven zo een seintje door aan de hersenen dat er voldoende gegeten is. Deze chemische boodschap gaan de onderzoekers decoderen om vervolgens nagebootst te worden. Als deze boodschappers nagemaakt kunnen worden en aan voedingsmiddelen kan worden toegevoegd kan dit een antwoord zijn op eetbuien en overeten. Deze ‘slimme’ voeding kan een positieve bijdrage leveren aan overgewicht en obesitas.

Bron: AD.nl

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Slimme’ voeding moet hongergevoel stoppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>