Nieuwe insulinepomp Omnipod: zonder slangetjes en mag ook in het zwembad!

Sinds kort is er een draadloze insulinepomp die direct op de huid zit en waarbij geen aparte infuusset met slangetje nodig is: de mylife™ OmniPod®. Deze pomp is nu ook verkrijgbaar op de Nederlandse markt.
De mylife™ OmniPod® lijkt sterk op de nieuwere insulinepompen waarbij de bloedglucosemeter functioneert als afstandsbediening. Het grote verschil is dat deze pomp niet via een slangetje aan de infuuspleister en canule verbonden is met de pomp. De Omnipod wordt net als een infuusset op de huid gedragen en geeft via een canule insuline af op basis van gegevens die zogenoemde Personal Diabetes Manager of PDM overdraagt. Deze PDM is de afstandbediening en tegelijkertijd bloedglucosemeter waarmee de Omnipod bediend wordt.

Wat zijn de verschillen met een ‘gewone’ insulinepomp?• De mylife™ OmniPod® bestaat uit een insulinereservoir, flexibele canule en pomp in één, met een afstandbediening die tegelijkertijd bloedglucosemeter is.•Wanneer de mylife™ OmniPod® en de PDM worden ingeschakeld, wordt automatisch een naaldje in de huid gebracht in 0,005 seconden op een subcutane diepte van 6,5 mm (hoek: 45°, lengte ongeveer: 9 mm).• De mylife™ OmniPod® is met insuline te vullen door middel van een injectie. Het vulvolume is minimaal 85 tot maximaal 200 eenheden insuline (Novolog®/NovoRapid®, Humalog® en Apidra®).• De mylife™ OmniPod® kan blijven zitten onder de douche, in bad, in het zwembad en in zee. • De kosten van de mylife™ OmniPod® zijn over een periode van vier jaar gelijk aan die van een ‘gewone’ insulinepomp. De zorgverzekeraars vergoeden elke vier jaar een nieuwe pomp.

Bron: http://www.mydiabetesdigital.com/nl

(MB)

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>