Alle pubers naar schoolarts

Alle kinderen in het voorgezet onderwijs moeten vanaf 2013 een gesprek met een jeugdarts of verpleegkundige. Het gesprek is bedoeld om het risico van overgewicht te bespreken met de kinderen. Het gesprek is onderdeel van een plan van minister Schippers om de gezondheid van de jeugd te verbeteren. Even de cijfers: 1 op de 9 jongeren is te zwaar en 2% heeft zelfs ernstig overgewicht. Op het moment dat deze trend zich voortzet neemt het aantal volwassen met obesitas de komende twintig jaar met 50% toe.
Dit is niet alleen een risico voor de gezondheid, maar brengt ook heel wat kosten met zich mee. Als er niets preventiefs gedaan wordt dan wordt het alleen maar erger.
In het gesprek komen nog een aantal onderwerpen aan bod, zoals pesten en eenzaamheid. Voor de plannen van minister Schippers is 26 miljoen euro beschikbaar. Er gaat ook geld naar activiteiten die gezonde voeding en leefstijl onder de aandacht brengen.

Bron: Nu.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>