Door pure chocolade minder kans op hartaanval

Uit een onderzoek van de Monash University in Australië blijkt dat chocolade niet zo slecht is als wij denken. Het schijnt dat als je elke dag 1 reep pure chocolade eet met minstens 70% cacao, het risico op hartaanvallen en beroertes kleiner word. Onderzoek onder ruim tweeduizend Australiërs toonde aan dat chocola op elke tienduizend chocolade-eters zeventig dodelijke hartaanvallen kan voorkomen in een periode van tien jaar.
Donkere chocolade kan een alternatief zijn of een aanvulling zijn op medicijnen voor hartpatiënten. Natuurlijk eten mensen liever chocolade dan dat ze een pilletje slikken. De antioxidanten, waarvan er in donkere chocola veel zitten, zouden voor het gunstige effect zorgen. Ze verwijden bloedvaten waardoor de bloeddruk afneemt. Bij groene thee en felgekleurd fruit zoals frambozen en rode appels werd hetzelfde effect gemeten.

Ren nu maar niet gelijk naar de winkel, want er zit ook een grote MAAR aan. Teveel aan chocolade kan namelijk ook leiden tot hart en vaatziekten en overgewicht. Het is daarom altijd goed om met mate te genieten.

Bron: Elsevier

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Door pure chocolade minder kans op hartaanval

 1. klaziena waerts

  Ik kan alleen maar onderschrijven dat pure chocola het risico op hart-en vaatziekten verlaagd.

  De producten van gezonde chocola bestaan uit pure onbewerkte cacao, gezoet met supergezonde açaibessen en blueberries.

  Kijk voor meer informatie op http://www.gezondechocola.nl.

  Maak nu voordelig kennis met gezonde chocola en bestel je probeerpakket met 20% korting!

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als dank het gratis het e-book Gezonde Chocola in 2012. http://gezondechocola.nl/aanmelding-nieuwsbrief-en-gratis-e-book/

  Lees en sta versteld over hoeveel gezondheidsvoordelen donkere chocola te bieden heeft!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>