Boetes uitgedeeld voor gevaarlijk Koninginnedagvoedsel

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft gisteren 96 overtredingen geconstateerd bij mensen die etenswaren verkochten op straat. Van de overtreders kregen er 23 een boete. Vorig jaar deelde de NVWA 11 boetes uit.

De meesten kregen  een boete omdat het eten niet gekoeld was. Zo verkocht iemand filet américain die een temperatuur had van maar liefst 20 graden. Mensen kunnen erg ziek worden als het rauwe rundvlees niet op een juiste temperatuur is. De filet américain is vernietigd.

 

 

De NVWA gaf ook een boete aan de eigenaar van een koelwagen met 500 kilo nasi, omdat de koeling niet aanstond. Ook deze etenswaren zijn vernietigd. De inspectiedienst gooit een blauwe stof over het voedsel, zodat het niet meer kan worden verkocht.

De NVWA inspecteerde op Koninginnedag op 181 plekken, vooral in de grote steden.

Ook eergisteren controleerde de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit al. Toen kregen negen mensen een boete, omdat ze alcohol verkochten aan kinderen onder de 16.

Bron: NOS journaal

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Boetes uitgedeeld voor gevaarlijk Koninginnedagvoedsel

  1. Pingback: – Boetes uitgedeeld voor gevaarlijk Koninginnedagvoedsel | Prodimed dieet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>