Eén op de vijf broden is te zout

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft geconcludeerd dat een vijfde van het brood te zout is. Voor de hoeveelheid keukenzout in brood geldt een maximumnorm van 2.1%. Dit is niet zonder reden, want teveel zout is slecht voor de gezondheid. Volgens onderzoek sterven per jaar 2.500 mensen in ons land omdat ze te veel zout eten. 29% van het zout dat we dagelijks binnen krijgen komt van brood. Uit het onderzoek is gebleken dat het brood van de warme bakkers zouter is dan het brood van de supermarkten. Bij de bakkers is 29% van het brood te zout en bij de supermarkten is 7% van het brood te zout.
29% van het zout dat we dagelijks binnenkrijgen komt uit brood. De bakkerijen die te veel zout in het brood gebruiken hebben per brief een waarschuwing gekregen. Bij supermarkten bevatten de broden van de huismerken het meeste zout.

Bron: RTL.nl

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>