In Frankrijk vanaf 1 januari 2012 frisdranktax.

Vanaf 1 januari 2012 gaat Frankrijk belasting heffen op suikerhoudende frisdranken. Een blikje wordt ongeveer een cent duurder. Distrifood komt met dit nieuwtje en de extra belasting moet volgens hun geld opleveren voor de staatskas en overgewicht tegengaan. In Nederland is er wel al gesproken over het heffen van belasting op bepaalde voedingsmiddelen, namelijk Vettax. In 2011 werd in meerdere landen de belasting verhoogd op bepaalde voeding om overmatige consumptie tegen te gaan. In Hongarije wordt er extra belasting betaald op producten met hoge gehaltes aan suiker, zout, koolhydraten en cafeine. Denemarken stelde een heffing in voor producten met meer dan 2,3 procent verzadigd vet.
In Nederland pleitte de Raad voor Volksgezondheid en Zorg in december voor een accijns op ongezonde grondstoffen, zoals verzadigde vetzuren.

Bron: EVMI

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “In Frankrijk vanaf 1 januari 2012 frisdranktax.

  1. Opleiding Administratief Medewerker

    Deze tax zal ook invloed hebben op de werkzaamheden van de afdeling administratie bij bedrijven. Bedrijven die hun aankopen doen via de zaak, waaronder ook het eten en drinken, of juist bedrijven in de voedingsmiddelen branche.

      /   Reply  / 
  2. Afvallen in een week

    Goed initiatief, maar of het gaat helpen is natuurlijk maar de vraag. Wel slap om dit als excuus te voeren om de staatskas te spekken natuurlijk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>