Insuline spuiten zonder naald

Ongeveer 10 tot 15% van de mensen met diabetes die insuline moeten injecteren hebben last van naaldangst. Wat zullen zij blij zijn met de komst van Insujet. Deze pen maakt het mogelijk om insuline te injecteren zonder naald. Een bijkomend voordeel is dat de insuline anderhalf keer sneller in het bloed wordt opgenomen.

Mensen met diabetes maken zelf geen of onvoldoende insuline aan. Hierdoor wordt de glucose die het lichaam uit de voeding haalt niet goed omgezet. En daarom moeten zij insuline spuiten.

De insujet injecteert een hele fijne straal insuline en deze dringt vervolgens door de huid. Injecties via deze methode waren weliswaar al bekend, maar volgens Diabetes Management International heeft de Insujet een uniek veiligheidsmechanisme, waardoor een goede druk op de huid tijdens de injectie is gegarandeerd. En dit is een absolute noodzaak voor het veilig toedienen van insuline. Bovendien is de Insujet makkelijk te doseren en is hij navulbaar.

De Insujet is nog niet getest op mensen met diabetes, alleen nog op gezonde mensen. Diabetici die willen overstappen op deze methode kunnen dit het best eerst overleggen met hun arts.

Bron: http://www.healthylives.nl

(MB)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>