Kookboek bij ziekte van Parkinson

In september komt het kookboek uit: Koken met Parkinson.
In dit kookboek wordt de Richtlijn Diëtetiek bij de ziekte van Parkinson vertaald van een theoretisch document naar een praktisch document. De meest voorkomende problemen als vermoeidheid, kauw en slikmoeilijkheden, smaakverlies, gewichtsverlies, obstipatie, eiwit uit de voeding in relatie tot de levodopa worden behandeld.

Het kookboek begint met een uitgebreide uitleg over koken, hoe kan je rustig en met plezier koken. Hoe houd je overzicht in de keuken? Om vervolgens over te gaan naar de verschillende recepten. Per recept is aangegeven of het een moeilijk of makkelijk te bereiden recept is, of het gerecht veel of weinig eiwit bevat, veel of weinig vezels en of het een zacht gerecht is.
Wat doe je bijvoorbeeld bij obstipatie? In de richtlijn staat dat men vezelrijk moet eten en veel moet drinken. Maar hoe maak je van een maaltijd een vezelrijke maaltijd? Samen met chefkok Gerrit Jan Bos hebben ze recepten ontwikkeld waar onder andere veel vezels in zitten. Dus al bladerend door het kookboek kan je kiezen voor de vezelrijke recepten. Stel je wilt vezelrijk eten maar niet teveel eiwit gebruiken, dan zie je per recept of er veel of weinig eiwit in zit en of het vezelrijk is. Maar net zo belangrijk : het zijn lekkere recepten, lekker qua smaak en qua uiterlijk. Naast het plezier van koken staat ook het plezier van eten!!

Bent u nieuwsgierig geworden, eind september, begin oktober kunt u dit kookboek gaan bekijken en gebruiken.

RS

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kookboek bij ziekte van Parkinson

  1. Agnes

    Wat een goed initiatief! Ik denk dat dit voor partners/verzorgers van mensen met Parkinson echt een uitkomst kan zijn! Hulpmiddelen en dieten om met een ziekte om te gaan zijn erg belangrijk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>