In de vernieuwde schijf van vijf voorbeelddagmenu’s handig?

Al een aantal weken bloggen wij over de vernieuwde schijf van vijf. Wij hebben alle vakken besproken en toegelicht waar nodig. Nu stuitte ik nog op 1 nieuwigheid en dat zijn de voorbeelddagmenu’s die bij de vernieuwde schijf van vijf toegevoegd zijn. Deze voorbeelden geven een praktisch overzicht van hoe je alle aanbevolen voedingsmiddelen over de dag kunt verdelen. Dit vinden mensen vaak handig, omdat ze dan een beter beeld hebben van hoe zo’n eetdag er dan uit komt te zien.

Nu zijn mensen heel verschillend in wat ze wel en niet eten/lusten, bijvoorbeeld door cultuur, maak ook door voedselallergieën of -intoleranties bepaald. Als diëtist houden wij daar altijd rekening mee en maken wij een voorbeeld dagmenu op maat. En geven ook variaties aan, zodat het eten niet saai/eentonig wordt. Op deze manier hebben mensen een handvat/leidraad voor de eerste periode om het ‘nieuwe eten’ zich eigen te maken.

TZ

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “In de vernieuwde schijf van vijf voorbeelddagmenu’s handig?

 1. Bram (webredactie Voedingscentrum)

  Duidelijke blog. Inderdaad, het Voedingscentrum geeft algemene adviezen en voor advies op maat ga je naar een diëtist.

  Vriendelijke groet,
  Bram, webredactie Voedingscentrum

    /   Reply  / 
  1. diëtistenpraktijk Renate de Schaap Auteur

   Dank voor positieve reactie. Mooi dat je het er inhoudelijk mee eens bent.

   Met vriendelijke groet,
   Tilly Zuidema
   Diëtistenpraktijk Renate de Schaap

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>