Afvallen en toch genieten?

 

 

Het lijkt of het niet samen kan gaan: afvallen en genieten. Toch is dat iets wat wij als diëtisten zoveel mogelijk proberen na te streven. Bij ons zijn er geen ‘verboden’ voedingsmiddelen. (Behalve natuurlijk als je echt allergisch bent voor bepaalde voedingsstoffen). Niet voor niets is onze slogan: ‘De diëtist is niet zo streng als u denkt!’

Er zijn nog steeds mensen die denken dat de diëtist met het vingertje wijst en hun gaat vertellen wat ze allemaal niet mogen. Terwijl wij juist kijken naar wat wél mogelijk is.  Denk b.v. aan iets wat je het allerlekkerste vindt, waar ze je ‘s nachts voor wakker mogen maken (b.v. chocolade). Dat zou toch zonde zijn om dat dan nooit meer te nemen? Of tijdelijk niet, als je aan de lijn bent. Maar bij afvallen moet je niet denken aan lijnen of afvallen, want dat is tijdelijk en werkt alleen maar op de korte termijn. En hiermee raakt je lichaam uit balans, omdat je stofwisseling (verbranding) op een laag pitje gaat en je je minder fit voelt. Wat wel werkt op lange termijn is je voedingsgewoontes aanpassen. Dan zul je minder snel afvallen, maar val je wel  ‘mooier’ af (beter voor je huid), vooral als je er bij beweegt. Dat mag in de sportschool zijn, maar wandelen, fietsen, zwemmen of dansen is ook goed. En dan kun je best af en toe eens ‘zondigen’, dus b.v. in het weekend een stuk chocolade. Eet het langzaam op en geniet er dan ook van! Noem het je genietmoment

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>