Drink tips

Heel veel mensen hebben moeite om voldoende te drinken; ze halen soms de 1 liter per dag niet eens. Omdat ze geen dorstgevoel/droge mond hebben, krijgen ze geen seintje dat ze weer wat vocht tot zich moeten nemen. Ook kan het schelen of je veel of weinig moet praten op een dag (voor je werk bijvoorbeeld). En of je veel beweegt en zodoende veel vocht verliest via je huid (zweten) en ook voelt dat je het vocht weer moet aanvullen of juist weinig beweegt.  Als laatste argument kan de temperatuur een rol spelen. In warme landen drink je vaak automatisch meer dan in koudere landen.

 

Hoeveel vocht heb je nodig?

Gemiddeld heb je tussen de 1,5-2 liter vocht per dag nodig. Dit hoeft niet uitsluitend water te zijn, maar het is wel goed om ongeveer 1 liter van dit neutrale vocht binnen te krijgen. Mocht je op je gewicht letten dan kun je beter zo veel mogelijk suikervrij drinken en ook niet veel vruchtensappen kiezen.  Het is belangrijk om elke dag voldoende te drinken zodat het lichaam goed gespoeld wordt en daar ons lichaam ook grotendeels uit vocht bestaat, moet het peil ook in stand gehouden worden. Een goede vochtbalans zorg voor een adequaat koelsysteem, optimaal werkende nieren en een totaal goed functioneren van ons lichaam.

Tips om meer te drinken

  • Neem een 1/2 liter flesje en zorg er voor dat je 1 in de ochtend leeg gedronken hebt en nog 1 de middag. Tel daarbij je andere vocht zoals koffie, thee en melk op en dan kom je makkelijk aan de norm.
  • Maak een grote glazen kan lekker drinken en zit dit in de koelkast. Denk aan: water met verse munt, ijsblokjes, limoenen in partjes, scheutje siroop). Aan het einde van de dag moet deze kan leeg zijn. Tel je andere vocht er bij op en je komt aan de norm.
  • Elke keer als je naar de wc geweest bent, pak je weer 1 glas drinken en zo doe je het elke keer de hele dag door. Op die manier krijg je ook meer vocht binnen.
  • Ben je een theeliefhebber, zet dan meteen 1 pot thee en als je die op hebt, zit er al 1 liter vocht in je! Lichte thee, zoals kruiden thee of groene thee hebben de voorkeur.

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>