Zelf volkoren broodjes maken!

Heerlijke volkoren broodjes voor een gezonde boost van vezels, eiwitten, vitamines, mineralen en bioactieve stoffen als lignanen, fytosterolen en fenolen.Ingrediënten voor 10 broodjes

•        450 g volkorenbloem
•        1 tl zout
•        2 tl bakpoeder
•        150 ml crème fraîche (demi crème fraîche voor een magere variant)
•        150 ml lauwwarm water
•        1 ei

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op hetelucht 200 °C. Meng in een kom de bloem met het zout en het bakpoeder. Voeg de (demi) crème fraîche en het water toe en kneed alles tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in 10 stukken en vorm er ronde bollen van. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van de bollen ermee. Snijd de bollen aan de bovenkant met een mes kruislings in en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Laat de broodjes op een rooster afkoelen.

Eet smakelijk!

Bron: 24 kitchen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>