Rubriek: Hart- en vaatziekten

verhoogd cholesterol, hoge bloeddruk en hart- en vaataandoeningen

Chocolade goed voor rokers??

Dat roken slecht is, weet iedereen. Maar dat chocolade het schadelijke effect van nicotine vermindert, is niet algemeen bekend. De tabaksverslaafde doet er volgens een Duitse studie goed aan om veel chocolade te nuttigen.

Lees verder...

EU verdeeld over cholesterolverlagend roggebrood

Roggebrood met een toegevoegd cholesterolverlagend stofje leidt tot verdeeldheid onder landbouwministers van de EU-landen. De ministers raken het niet eens over toelating van dit roggebrood in de winkels. Sommige ministers vinden de risico’s te groot. Wetenschappers stellen dat er ongewenste effecten mogelijk zijn als mensen meer dan drie gram van de cholesterolverlagende stofjes eten.

Lees verder...

Minder “slechte” vetten in voeding

De verhouding tussen slechte en goede vetten in voedingsmiddelen moet de komende vijf jaar veranderen. Fabrikanten en horeca hebben hiervoor vandaag een manifest ondertekend.In het manifest staat onder anderen dat in 2010 zichtbaar moet zijn dat er minder transvetzuren en verzadigde vetzuren geconsumeerd worden.

Lees verder...

Voeding bepaalt kans op dementie

Vandaag een aantal artikelen verschenen over een verhoogde kans op dementie. De Diabetesvereniging heeft aangegeven dat mensen met diabetes een twee keer zo hoge kans hebben op dementie. Uit onderzoek dat is gepubliceerd in de Archives of Neurology blijkt dat diegenen die overgewicht hadden op middelbare leeftijd, meer kans liepen om dementie te ontwikkelen.

Lees verder...

Kans op hart- en vaatziekten ruim gehalveerd

De kans om aan een hart- en vaatziekte te overlijden is sinds 1970 meer dan gehalveerd. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag publiceerde. Dit komt vooral doordat sinds de jaren tachtig mensen met een te hoge bloeddruk en cholesterolgehalte beter behandeld kunnen worden en er minder gerookt wordt.

Lees verder...