Maaltijdsalade? Maak het lekker zelf!

Met dit warme en mooie weer krijg ik altijd meer zin in koude avondmaaltijden, zoals een lekkere maaltijdsalade.

Die kun je heel eenvoudig zelf maken. Je kunt bijv. volkorenpasta of couscous, quinoa of aardappelen die je over hebt prima verwerken in een salade. Je voegt vis (bijv. tonijn of zalm), ei, noten of bijv. gerookte kipfilet toe en dan natuurlijk nog de groente. Bij aardappels zijn bijv. sperziebonen lekker, bij couscous en quinoa kun je allerlei soorten sla gebruiken en bij pasta zijn spinazie en tomaat heerlijk. Maar je kunt natuurlijk allerlei soorten groente, zoals komkommer, venkel, gegrilde aubergine en courgette, paprika gebruiken. Tenslotte voeg je een beetje olie toe en een beetje citroen of limoensap. Wil je er een frisse smaak aan toevoegen, dan kan je er lekker wat rozijnen of stukjes appel bij doen.

Eet smakelijk!

MB/RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>