Hoe maak je water wel lekker?

Op mijn spreekuur zie ik vaak mensen die geen water lusten of meer variatie willen. Alleen maar de hele dag water, koffie of thee (zonder suiker) word je ook weleens zat. Wat je nodig hebt is (mineraal)water evt. met koolzuur erin.

Wat is lekker daarin?

 • wat schijfjes limoen of citroen evt. samen met sinaasappel
 • druiven en citroen
 • appel, citroen en munt
 • schijfjes komkommer en gekneusde blaadjes munt
 • stukjes watermeloen met munt
 • ananas in stukjes met gember
 • verse gember met schijfjes sinaasappel of citroen
 • meloen en komkommer
 • wat mango en papaya
 • aardbeien met wat blaadjes basilicum of munt
 • wat frambozen, aardbeien en blauwe bessen

Soms moet je een beetje helpen om de smaak vrij te laten komen. Zo kun je gember opgieten met wat het water (en dan af laten koelen) of  je kunt fruit heel fijn snijden of iets pletten. Als je het toch niet zoet genoeg vindt, kun je evt. nog wat zoetstof (bijv. stevia) toevoegen of een scheutje vruchtensap. Lekker met paar ijsblokjes erbij en drinken maar!

Het advies is om minimaal 1 liter water te drinken naast het andere vocht, zoals thee, koffie, melk, bouillon, groente- en vruchtensappen, limonade. Water is neutraal en spoelt het lichaam goed. Het is belangrijk om je vochtpeil op niveau te houden. Dagelijks verlies je vocht namelijk via je huid, urine en ontlasting en door te praten.

(MB/TZ)

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>