Tips voor Halloween!

A.s. zaterdag is het weer zover: dan is het Halloween. Dan is de grote oranje pompoen eigenlijk onmisbaar en leuk voor de sfeer.

Voordat je aan de slag gaat is het handig om de volgende dingen paraat te hebben:

  • Scherpe kleine en grote messen
  • Een grote en een kleine lepel
  • Een (watervaste) stift
  • Evt. een waxinelichtje

Je begint met het deksel van de pompoen te halen daarna kun je gaan uithollen. Schraap eerst het dekseltje leeg met een lepel en maak daarna de rest van de pompoen leeg. Als je wilt dat de pompoen lang goed blijft, spoel de pompoen dan nog even goed na met water en azijn. Laat de pompoen hierna goed uitdrogen. Als hij goed opgedroogd is kun je beginnen. Je kan b.v. ogen, neus en een mond tekenen met een stift. Als je hem een beetje eng wilt maken dan kun je de ogen minder rond maken en de neus in een driehoek. Ook de mond kun je en aparte vorm geven of met tanden, voor inspiratie zijn er genoeg voorbeelden te vinden op internet. Daarna kun je dit met een klein scherp mes uitsnijden. Je kunt het eventueel nog meer decoreren door naast de pompoen grote herfstbladeren te leggen in mooie herfstkleuren of wilde kastanjes erbij te leggen. Ook kun je evt. nog tanden maken met platte (witte) stenen.  Ook kun je waxinelichtjes in de pompoen doen. Let er wel op dat het recht staat en blijf er altijd bij.

MB

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>