Tips bij vocht vasthouden

Veel vocht vasthouden kan te maken hebben met een te hoge zout (natrium) inname, medicijngebruik, hartproblemen, nierproblemen, het weer en te weinig bewegen of een combinatie hiervan. Het belangrijkste is in ieder geval de zoutinname te beperken en meer voeding met kalium te nemen. Groente en fruit bevatten veel kalium. Ook is magnesium belangrijk en vitamine B6. De vochtafdrijvende werking van magnesium is afhankelijk van voldoende B6. Dit zit van nature in vis, ei, peulvruchten en zuivel.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>