Weinig tijd?Tips om toch gezond te koken!

Uit onderzoek blijkt dat met name werkende volwassenen de minste tijd besteden aan koken (maximaal 1 uur, inclusief opruimen). Zij gaan vaker uit eten, eten vaker fastfood en gemaksproducten. Mensen die veel tijd aan koken besteden (2 uur of langer inclusief opruimen) aten gezonder, namen meer groente en fruit, ook in de vorm van salades en vruchtensappen. Dit verband is in een onderzoek aangetoond.

Als je in het weekend of wanneer je meer tijd hebt, een grotere hoeveelheid kookt, dan scheelt dat weer. Dit kun je eventueel invriezen of een dag later eten. Roerbakken is een snelle en gezonde manier om eten te maken. Hierbij kun je ook denken aan voorgesneden groenten in een groentepakket, diepvriesgroenten of uit een glazen pot. Vers fruit is het beste, maar denk ook eens aan gedroogd fruit. Fruit kun je ook aan gerechten toevoegen zoals b.v. appel of ananas.  Of neem het als toetje met wat kwark of yoghurt.

Bron: http://www.nieuwsvoordietisten.nl/nieuws/nieuws/article/meer-tijd-in-keuken-leidt-tot-gezonder-eten/

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>