Eén glas sap telt mee als één portie fruit

Vruchtensap, b.v. sinaasappelsap zonder toegevoegde suiker is een natuurlijk product en bestaat voor 100 procent uit puur fruit. Dat één glas sinaasappelsap meetelt als één portie fruit, is bij veel mensen niet bekend. Omdat het veel mensen niet lukt om elke dag de aanbevolen 2 porties fruit te nemen, kan sinaasappelsap een mooie aanvulling zijn op de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit. Het liefst versgeperst, maar ook uit een pak (het liefst met vruchtvlees vanwege de vezels) is een alternatief. Uit onderzoek blijkt dat sinaasappelsap het meest gedronken sap is, gevolgd andere sappen en een mix van sappen.

 

 

 

Maar het is wel belangrijk om het andere portie fruit wel te nemen. Denk ook eens aan gedroogd fruit als tussendoor of doe fruit door je yoghurt of door het eten. Een salade kan bijvoorbeeld heel lekker zijn met een appel, peer, mango of druiven erdoor. Of wat rozijnen door de rijst of couscous. Ook kun je fruit op brood doen, b.v. banaan of aardbei. Of doe een appel even in de magnetron met wat kaneel erop. Of eet een plak ananas tussendoor of bij het eten. Er is ook ananas op eigen sap in blik. Lepel een kiwi uit. Of er is ook diepvriesfruit. Kortom: mogelijkheden genoeg!

MB

 

 

 

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Eén glas sap telt mee als één portie fruit

 1. Wendy

  Hoe kan dat nu? 1 stuk fruit is een sinaasappel. Hoe kan 1 glas sinaasappelsap nu ook 1 stuk fruit zijn? Dat zijn toch 3 a 4 sinaasappels? Dan heb je toch ook van die 3 a 4 de fruitsuikers binnen?

    /   Reply  / 
  1. Metabool

   Natuurlijk, Wendy! Als je wilt afvallen kun je fruit veel beter eten.

     /   Reply  / 
  2. Metabool

   En inderdaad, het is weer eens reclame, een advertorial, in dit geval van de Nederlandse vereniging Frisdranken, Waters en Sappen (FWS) :http://tinyurl.com/

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>