Geld besparen door in te vriezen!

Je kunt veel geld besparen door je eten in te vriezen. Daarnaast ben je ook nog eens duurzaam bezig door geen eten weg te gooien en alle restanten op te eten!

Brood vriezen
Ook brood is prima in te vriezen! Verdeel het brood in kleinere porties. Slim is om bijvoorbeeld als je ‘s ochtends weinig tijd hebt om voor je lunch gevroren boterhammen mee te nemen. Die kun je dan besmeren op je werk. Scheelt een hoop tijd. Doe ik zelf ook, ik haal elke ochtend eruit wat ik nodig heb en je brood wordt zo niet oud!

 

 

 

Vlees invriezen
Vlees is het handigste om in te vriezen nadat je het gekocht hebt. Op het moment dat je het vlees dan nodig hebt, ontdooi je het. De houdbaarheidsdatum na het invriezen varieert echt per vleessoort. Sommige vleessoorten zijn namelijk 2 maanden houdbaar in de vriezer, andere 8 maanden. Als richtlijn zou ik aanhouden dat je het niet langer dan 2 maanden in de vriezer houdt. Langer kan meestal wel, maar dan wordt het vlees wel droger.
Gebakken en gebraden vlees vries je ook in! Denk hier wel aan dat je het vlees eerst laat afkoelen voor je het in de vriezer legt.

Vis invriezen
Bij vis uit de supermarkt is het slim om op de verpakking van de vis zelf te kijken of het ingevroren mag worden. Bij sommige vissoorten wordt dit niet aangeraden. Voor verse vis geldt de regel dat je het goed moet schoonmaken en moet uitwassen. De vis moet dan drooggedept worden en goed verpakt. Hele vette vissoorten kun je wel met de ingewanden invriezen. Bij twijfel zou ik zeggen: niet doen. Vis kun je ongeveer 2 á 3 maanden ingevroren houden.

Groenten invriezen
Groenten zijn over het algemeen goed in te vriezen. De houdbaarheidsdatum voor als je de groenten ingevroren hebt is meestal zo rond de 3 maanden. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld sauzen die groenten bevatten. Voor het invriezen zijn er twee opties: invriezen na het kopen (dus onbewerkt) of invriezen na het gekookt te hebben. Voor het invriezen na het kopen is het belangrijk de groenten goed schoon te maken en te wassen. Daarna snijd je de groenten zoals je het normaal ook gedaan zou hebben. Dus bloemkool in roosjes en ga zo maar door. Veel groenten moet je blancheren voor het invriezen. Na dooi kun je de groenten opwarmen zoals je gewend bent. Wanneer je de groenten invriest ná het koken is een stuk minder mogelijk. Zoals bloemkool bijvoorbeeld, dat is een stuk minder lekker wanneer je het invriest als het al gekookt is. Wat wel erg lekker is na dooien zijn onder andere wortels, prei, tomatenpuree, boerenkool en rode bieten. Een ding wat echt niet kan: rauwe aardappelen invriezen. Die worden namelijk zacht na ontdooien.

Fruit invriezen
Alle fruitsoorten zijn in te vriezen. Vaak wordt fruit bruin als het in de vriezer ligt. Een tip om dit te voorkomen is door het fruit met wat citroensap te besprenkelen. Verwijder wel pitten en schillen voor het vriezen. Ook heb je al kant en klaar ingevroren fruit in de supermarkt, zoals blauwe bessen of frambozen, dan kun je ook eruit halen wat je nodig hebt.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>