‘Super-broccoli’ tegen hart- en vaatziekten

In Engeland is dinsdag de verkoop begonnen van de Beneforte Broccoli ook wel de ‘super-broccoli’ genoemd. De broccoli verlaagt het risico op hart- en vaatziekten en kanker meer dan de ‘standaard’ broccoli.

De Beneforte broccoli bevat ongeveer drie keer zoveel glucorafanine als de standaard broccoli en is hierdoor een betere beschermer tegen hart- en vaatziekten en kanker dan de ‘standaard’ broccoli.

Beneforte

Sinds 1983 zijn de makers van Beneforte bezig met het ontwikkelen van de ‘super-broccoli’, nadat zij een wild broccoli ras hadden gevonden dat meer glucorafanine bevat dan de standaard broccoli. Glucorafanine wordt tijdens de vertering omgezet in sulforafaan, deze antioxidant verlaagt het risico op kanker en hart- en vaatziekten.

Sinds dinsdag is de broccoli te koop bij Marks en Spencer en volgend jaar zal het bij meerdere supermarkten in Engeland te koop zijn.

Bron: http://www.voedingnu.nl

(MB)

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>