Chocolade toch niet zo ongezond.

Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat de ingrediënten van chocolade gezonder zijn dan de meeste vruchtensappen.

Chocolade biedt goede bescherming tegen hartziektes en kanker door de aanwezigheid van antioxidanten en polyfenolen. Deze twee stoffen zitten meer in cacaopoeder en pure chocolade dan in vruchtensap. Tot deze conclusie zijn wetenschappers van het Hershey Centre for Health & Nutrition gekomen. Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Chemistry Central Journal.

“Cacaozaden zouden moeten worden beschouwd als een soort superfruit”, verklaart hoofdonderzoekster Debra Millar in de Britse krant The Daily Telegraph. “En voedsel dat van cacaozaden is gemaakt zoals cacaopoeder en chocola kun je ook zien als supervoedsel. Dat is natuurlijk goed nieuws voor chocoladeliefhebbers.”

In het onderzoek werden de bestanddelen van cacaopoeder, pure chocolade en fruitsappen geanalyseerd en met elkaar vergeleken. Het bleek dat cacao vooral veel antioxidanten en flavonoiden bevatten. Dat zijn stoffen die beschermen tegen vrije radicalen (deze moleculen kunnen door verschillende processen een schadelijke werking in het lichaam veroorzaken).

Chocolade is niet in elke vorm gezond. De wetenschappers waarschuwen dat bij het verwarmen van chocolade (bijvoorbeeld voor chocoladesaus) bijna alle gezonde eigenschappen verdwijnen.

Bron: Nu.nl

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Chocolade toch niet zo ongezond.

  1. wim

    OP ADVIES VAN EEN AMERIKAANSE SITE EN ERVARING VAN FAMILIE UIT AMERIKA GEBRUIK IK DAGELIJKS 7 GRAM OURE GELATINE.
    IK HEB EEN VERHOOGD CHOLESTEROLGEHALTE EN MIJN VRAAG IS…..IS GELATINE SLECHT VOOR JE CHOLESTEROL. IS DEZE DAGELIJKSE HOEVEELHEID UBERHAUPT GEZOND/ONGEZOND.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>