Weetjes over de courgette

De courgette is een langwerpige vruchtgroente en is familie van de komkommer. Maar wat kan je er mee en wanneer is het de beste tijd om de courgette te kopen?

De courgette heeft een lengte van tussen de 10 en 25 centimeter. De groente is familie van de komkommer en heeft een zachte, neutrale smaak. De courgette wordt gewoonlijk gekookt gegeten, maar rauw of gebakken kan ook. Ook kun je een courgette in blokjes snijden en als een augurk inleggen in azijn met kruiden. De courgette is het lekkerst als die nog klein en maximaal 30 cm (350 gram) lang is.
In Nederland wordt vanaf 7 cm (50 gram) lengte geoogst. Een courgette heeft geen uitgesproken smaak van zichzelf, die moet vooral komen van de andere ingrediënten in een courgette recept. Courgettes groeien in Nederlandse kassen en kunnen vanaf half juni ook in de volle grond worden uitgeplant.

Nederlandse courgettes zijn van april tot en met september verkrijgbaar. In maart en oktober is de Nederlandse courgette beperkt verkrijgbaar, maar wel het gehele jaar in de winkel.

Hoe kunt u de courgette gebruiken:
- dunne plakjes op pizza
- roerbakken met paprika, aubergine en knoflook
- vullen met gehakt of rijst
- ovenschotel van plakjes courgette en tomaat en eieren los geklopt met magere geraspte kaas
- gepureerd in soep
- lange plakken bestrijken met olijfolie en grillen in de grillpan of op de barbecue

De courgette kan het beste niet in de koelkast worden bewaard, maar op een koele plaats zoals een voorraadkast. De groente kan dan nog narijpen en krijgt zodoende nog meer smaak.

Bron: www. groentenfruitbureau.nl

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Weetjes over de courgette

  1. Wietske

    Deze informatie is aardig maar veel belangrijker informatie mis ik: wat is de voedingswaarde van courgette?

      /   Reply  / 
  2. C.Bisseker

    Ik moet een verslag maken over cougettes voor school, en ik moet de informatie uit 3 verschillende bronnen halen, 1 van die vragen is: Waar komt het oorspronkelijk vandaan? Dat is dus mijn vraag. Dank u als u mij beantwoord.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>