Bittere groente door aanpassing minder bitter?

Een mens heeft op zijn tong ongeveer 25 verschillende soorten smaakpapillen die bittere smaken kunnen registreren. Maar van de meeste papillen weten wetenschappers niet door welke substantie ze geactiveerd worden. Nu hebben Amerikaanse en Japanse wetenschappers dit voor een aantal soorten ontdekt. Zij kwamen erachter dat kleine stukjes eiwit (peptiden) die ontstaan tijdens gisting voor een bittere smaak kunnen zorgen.                              Omdat nu bekend is welke stoffen voor de bittere sensatie zorgen, is het nu ook mogelijk blokkerende stoffen te ontwerpen. Daarmee zouden bittere smakende maar gezonde groenten zoals broccoli kunnen worden bewerkt, zodat ze voor kinderen en volwassenen die niet van bitter houden beter te eten zijn.

bron: ND

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>