Rubriek: glutenvrij

Koolhydraatarm recept Shakshuka met film

Volg je een koolhydraatarm dieet en ben je op zoek naar een lekker recept, bijvoorbeeld voor de lunch. Probeer dan dit lekkere en verantwoorde Shakshuka recept een keer. Klik op de foto om te zien hoe je het bereidt. Naast een koolhydraatarm dieet, past het ook heel goed in een koemelk- en glutenvrijdieet. Ingrediënten: ½

Lees verder...

Wil je afvallen? Eet vaker peulvruchten!

Net nieuw binnen in de schijf van vijf en er komt steeds meer nieuws over peulvruchten. Peulvruchten passen prima in een gezond voedingspatroon. Het eten van eiwitten en vezels kunnen een voller gevoel geven en peulvruchten bevatten deze allebei! Voorbeelden van peulvruchten zijn: bruine bonen, erwten, kikkererwten, kidneybonen of linzen. Peulvruchten passen heel goed binnen

Lees verder...

Koolhydraatarm recept: Bloemkoolkugel

Kugel is een apart smakend en verzadigend groentegerecht. Het is afgeleid van de traditionele Europese plantaardige ovenschotel en past ook in een koolhydraat- en glutenvrij dieet! In plaats van de koolhydraten (aardappel, rijst, pasta) kunt u deze heerlijke bloemkoolkugel nemen. Super lekker en gemakkelijk te maken. Wie niet van bloemkool houdt, kan hetzelfde recept ook

Lees verder...

Boerenkoolchips

Een van de nieuwe “superfood” is boerenkoolchips. Nu zijn wij niet altijd even gecharmeerd van alle superfoods omdat het vaak tijdelijke hypes zijn die dan ineens hip en super gezond blijken te zijn. En door de vraag en aanbod wordt het dan gelijk veel duurder. Kijk ook naar quinoa, wat ineens veel duurder is geworden.

Lees verder...

Zwangerschapswens? Denk aan voldoende jodium!

    D e laatste jaren is brood een beetje in een een kwaad daglicht gesteld. Veel mensen zien het ten onrechte als dikmaker door de koolhydraten of laten het weg vanwege de gluten, terwijl er geen glutenallergie is. Brood, en dan met name de vezelrijke variant zoals volkorenbrood is een prima basisvoedingsmiddel, mits je

Lees verder...

Niet te vaak rijst bij glutenvrij dieet

Mensen met coeliakie of een glutenallergie eten gemiddeld vaker rijst(-producten) als vervanging van pasta, of eten dagelijks glutenvrij brood met rijstmeel en rijstcrackers. Het is in principe veilig om rijstproducten te eten, zoals rijstwafels en zilvervliesrijst, als er maar veel mee afgewisseld wordt met andere glutenvrije producten volgens het Voedingscentrum. Uit onderzoek blijkt namelijk dat

Lees verder...

Glutenvrije markt op 26 maart 2016

        De NCV (Nederlandse Coeliakie Vereniging) organiseert jaarlijks een glutenvrije markt in Veldhoven. Dit jaar is dat op zaterdag 26 maart. Diverse leveranciers van glutenvrije producten zijn dan aanwezig. Je kunt proeven en uitgebreid ideeën en tips uitwisselen. In de voorlichtingsstand kun je terecht bij ervaren vrijwilligers van de NCV. Zij kunnen

Lees verder...

2016:het jaar van de Boon?

2016 moet het internationale jaar van de Boon oftewel peulvruchten worden. Wereldwijd wordt er aandacht besteed aan de bonen, waaronder ook in Nederland. Dit wordt gedaan onder de naam: Blije Boon. De Blije Boon is een initiatief van het Nationaal Comité Bonen 2016; een beweging die zich inzet voor de boon in Nederland. In het

Lees verder...

Glutenvrije oliebollen

Morgen gaan weer veel mensen traditioneel aan de oliebollen en appelbeignets. Zelf bakken of kopen. Maar als je niet tegen gluten kunt, moet je ze zelf bakken om toch heerlijk mee te kunnen genieten. Hier volgt het recept:       Ingrediënten: 10 gram verse gist of een ½ zakje gedroogde gist 2¼ dl lauw

Lees verder...

(Rood) alcoholvrij drankje

Laatst ging ik met een vriendin naar de bioscoop, daar was een ladies night georganiseerd. Daar kregen we ook een klein flesje met een rood drankje erin. Ik dacht eerst dat er alcohol in zat, maar dat bleek gelukkig niet zo te zijn, want ik drink geen alcohol als ik moet autorijden. Het bleek te

Lees verder...