Kun jij een maand zonder alcohol?

Drink jij regelmatig alcohol? Zou je daar ook een maand mee kunnen stoppen?

Veel mensen willen in het begin van het jaar hun goede voornemens uitvoeren. Zo zijn er mensen die al de hele maand januari geen druppel alcohol hebben gedronken.
Wat kan helpen is dat je probeert voor jezelf na te gaan wat alcohol met je doet en waarom je graag alcohol drinkt. Alcohol verwijdt de bloedvaten en geeft daardoor een warm gevoel. Het lichaam neemt alcohol snel op. Wanneer alcohol langzaam en bij het eten wordt gedronken, gaat het trager.
Gemiddeld wordt per anderhalf uur 1 glas alcoholhoudende drank afgebroken. Per persoon kan dit erg verschillen.

Wie stopt met alcohol drinken voelt zich vaak veel fitter en slaapt beter. Vaak wordt alcohol genomen als `slaapmutsje, maar dat kan eigenlijk alleen helpen om snel in te slapen, maar niet om goed door te slapen. Door alcohol slaap je namelijk lichter. Voor het slapen kun je proberen om een glas kruidenthee te drinken, zoals kamille en goede nachtrust thee.
Voor wie na een avondje stappen of feestje te diep in het glas heeft gekeken, gaat vaak erna vetrijk snacken. Hierdoor tikt het extra aan. Wil je graag adviezen van om je leefstijl aan te passen? In overleg met jou kijken we wat de mogelijkheden zijn, waar je valkuilen zitten (sociale gelegenheden, thuis alleen) en hoe je er anders mee om kunt gaan. Wanneer je wilt bespreken wij ook je alcoholgebruik.

MB/RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>