Gezond en fit met een eigen zwembad in de tuin

zwembadNooit meer naar een zwembad rijden in de brandende hitte, maar lekker makkelijk het zwembad induiken vanuit de woonkamer of keuken. Wie wil dat nou niet? Een zwembad in de achtertuin is niet alleen leuk, maar ook nog eens erg goed voor je gezondheid. Blijf je lekker fit en actief. Tenminste als je geregeld een duik neemt! Zeker als het lekker zomers weer is, is zo’n duik een uitkomst. Even de verkoeling zoeken en het water in. Lekker spelen met de kids in het water of juist vanaf het luchtbed op het gras toekijken hoe de kinderen zich vermaken. Maar heerlijk op het water dobberen op datzelfde luchtbed is ook mogelijk als het zwembad groot genoeg is.

Betaalbaar formaat

Vroeger was een zwembad in de achtertuin echt een luxe, maar tegenwoordig is het betaalbaar voor iedereen. Je kunt het jezelf zo duur maken als je maar wilt, van enkele tientjes tot een paar honderd euro. En natuurlijk groeit het formaat van het zwembad met de prijs mee. Een baby- of kinderzwembad is erg makkelijk als je kleine kinderen thuis rond hebt lopen. Dan kunnen ze zelf in de achtertuin heerlijk met water spelen onder toezicht van hun ouders. Daarnaast is het zo dat iedereen wel van verkoeling houd, een groter zwembad is dan iets wat wel zo fijn is. Afhankelijk van je wensen kun je voor een opblaasbaar zwembad kiezen dat niet alleen groot, maar ook nog eens diep is. Nou ja, relatief diep dan. Van enkele centimeters voor de baby tot meer dan 100 centimeter voor jou. Even de verkoeling opzoeken is met een opblaasbaar zwembad van formaat natuurlijk erg makkelijk en voor de prijs hoef je het echt niet te laten.

Makkelijk monteren of op te bergen

De meeste zwembaden zijn heel eenvoudig op te zetten, zeker als je kiest voor een opblaasbaar kinderzwembad of een intex zwembad. Met slechts een pompje, al dan niet elektrisch, staat het opblaasbaar zwembad zo. En voor je het weet liggen jij en je kinderen al te genieten in het heerlijke water. Zorg er wel voor dat de ondergrond vlak is en het bad waterpas staat. Verwijder bovendien alle harde dingen zoals steentjes of takjes. Wil je echt je bad veilig beschermd neerzetten dan zijn foam tegels ook een optie. Het isoleert meteen en zorgt ervoor dat het bad niet snel stuk kan gaan door bijvoorbeeld een harde ondergrond. Bij de frame zwembaden moet je wel rekenen op iets meer tijd om het op te zetten, maar dat is ook heel eenvoudig te doen. Bij elk zwembad wordt immers een beschrijving geleverd, maar begin er niet aan als je kinderen staan te springen om het water in te mogen. Dan kun je beter kiezen voor een opblaasbaar zwembad, hoewel een frame zwembad natuurlijk wel heel stevig staat! En is de zomer voorbij, nou dan is het zwembad zo opgeruimd. Een intex zwembad of een kinderzwembad met opblaas rand laat je eenvoudig leeglopen en kun je nadat je hem gereinigd hebt opvouwen en opbergen. Terwijl een frame zwembad gemakkelijk te demonteren is en zich juist nog makkelijker op laat bergen op een plank in bijvoorbeeld de schuur of garage. Zorg er wel voor dat je er voor zorgt dat het bad schoon en droog is, alleen dan zal je jarenlang plezier beleven aan een eigen zwembad.

Kies de juiste vorm en formaat

De standaard ronde zwembaden kent iedereen inmiddels wel. Groot voordeel is dat ze door de vorm en rand juist hun stevigheid behouden. Ze zijn makkelijk op te zetten en natuurlijk ook op te bergen. Een beetje lucht aan de rand toevoegen en het opblaasbaar zwembad staat al. Een andere vorm is echter ook mogelijk. Net zo stevig zijn bijvoorbeeld de zeshoekige zwembaden, maar door deze vorm lijkt een kleine tuin ineens niet zo vol te staan. Dan is het zwembad niet meteen het meest overheersende object in de tuin. Een achtvormig zwembad is erg geschikt voor jonge kinderen en hun ouders. Juist vanwege de vorm kun jij makkelijk bij je kleintje komen zonder meteen het bad in te moeten springen. En dat is natuurlijk wel zo fijn, want voor zwembaden geldt toch dat je er met kleine kinderen altijd bij moet blijven! Een rechthoekig bad oogt meteen een stuk groter en is dus bijzonder geschikt als je zelf een langwerpige of grote tuin tot je beschikking hebt. Naast de vorm heb je ook nog eens keuze uit heel veel verschillende formaten. Het belangrijkste hierbij is dat je rekening houd met de grootte van je tuin. Je moet altijd makkelijk rond een zwembad kunnen lopen, niet alleen voor onderhoud maar ook om toezicht te kunnen houden als kleine kinderen er gebruik van maken. Daarnaast is de hoogte van het bad van belang, kies bij kleine kinderen dan ook zeker geen diep zwembad. Dat is voor jou niet echt handig als je eens moet ingrijpen, maar voor de kinderen vaak ook niet zo fijn.

Onderhoud en andere accessoires

Naast een zwembad heb je natuurlijk ook producten nodig om dit zwembad te onderhouden. De meeste grote zwembaden zijn wel voorzien van een filtersysteem om rotzooi uit het water te filteren, maar dat neemt helaas niet alles weg. Zo heb je zeker een afdekzeil nodig om beestjes en blaadjes uit het water te weren. Je kunt dan kiezen uit een gewoon afdekzeil, maar ook een solar afdekzeil kopen. Deze solar afdekzeilen hebben als bijkomend voordeel dat ze door de zon het water verwarmen. Hierdoor zal het water niet snel afkoelen, maar heerlijk aangenaam zijn voor een frisse duik. Met de thermometer kun je exact volgen hoe warm het water is geworden door het zeil of de zon! Daarnaast wil je ook dat het water schoon en fris blijft, hiervoor zijn speciale testsetjes verkrijgbaar en in de meeste gevallen zal je toch met chloor aan de slag moeten. Geregeld chloor toevoegen aan het water hoort er dan ook bij als je een zwembad in je achtertuin neerzet. Hiervoor maak je natuurlijk gebruik van de gemakkelijke chloordrijver. Denk er daarnaast ook aan dat je een bad gemakkelijk in of uit moet kunnen door bijvoorbeeld een trapje er bij te nemen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer