Waarom is vast fruit beter dan (vers)vruchtensap?

Fruit bevat belangrijke vitamines, mineralen en vezels. Daarom is het advies om dagelijks twee porties fruit te eten. De vezels helpen bij een goede stoelgang en geven een verzadigd gevoel. Als je het fruit gaat verwerken tot een sap of smoothie dan gaan vaak veel vezels verloren en is de verzadigingswaarde veel lager. Ook zullen vloeibare suikers sneller worden opgenomen en stijgt de bloedsuiker sneller. Vooral voor mensen met diabetes is het belangrijk om hier rekening me te houden

Fruit bevat vaak ook veel (weliswaar natuurlijke) vruchtensuiker (fructose). Teveel van deze vruchtensuiker laat de bloedsuiker stijgen. Van geperst fruit neem je ongemerkt meer dan van een stuk los fruit. (Voor 1 glas vers sinaasappelsap heb je meestal wel 2-3 sinaasappels nodig)

Wist je dat in een glas appelsap of sinaasappelsap al snel zo’n 7 suikerklontjes zitten? Dit is evenveel als in een glas frisdrank!

De diëtist kan voedingsadviezen geven aan mensen met diabetes, maar ook aan mensen die gewoon gezonder willen eten en bijv. minder suiker willen eten.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>