Voeding en migraine

Uit onderzoek blijkt dat bepaalde voedingsstoffen verantwoordelijk kunnen zijn voor een migraineaanval. Hoewel er nog geen wetenschappelijk bewijs is, zien wij zeker positieve resultaten door middel van voeding.  Door middel van een speciaal op maat gemaakt eliminatie dieet kunnen we uitzoeken of hierdoor de migraine klachten verminderen.
Hierbij enkele tips om hoofdpijn te verzachten en de kans erop te verkleinen.

Vocht
Wie onvoldoende water drinkt, kan hoofdpijn krijgen door uitdroging. Probeer daarom zoveel mogelijk water te drinken. Je kunt als variatie in je water ook een schijfje citroen, takje munt, een paar aardbeien of gember doen. Ook met waterrijke voeding als watermeloen en komkommer kun je al heel wat doen. Watermeloen bevat bovendien essentiële mineralen, zoals magnesium en kalium.

Alcohol
Vooral rode wijn geeft bij veel mensen migraineklachten.

Citrusfruit en chocolade
Citrusfruit (sinaasappel, mandarijn en grapefruit) en chocolade kunnen ook een migraine-aanval oproepen.

Tyramine
Tyramine is een stof die van nature in bepaalde voeding voorkomt. In eiwitrijke producten die je lang bewaart of laat rijpen, wordt het tyramine gehalte hoger. Producten die bewerkt zijn zoals gedroogde worst (salami), vis en vlees in blik zijn tyramine rijk. Daarnaast zit er ook veel tyramine in langgerijpte kaas, zoals belegen tot oude kaas. Daarom is het beter om als je kaas wilt eten voor  jonge kaassoorten te kiezen.

Mocht u last van migraine hebben, dan kunt u altijd een keer contact met ons opnemen.

MB/RS

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Voeding en migraine

  1. Maickel de Ruijter

    Beste heren,

    Wat een goedgeschreven blog. Jullie hebben heel goed de kennis over voeding in kaart gebracht, maar ik mis nog een stukje over de overige triggers voor migraine. Naast voeding kan ook licht, stress, spierspanning en de omgeving een trigger zijn voor migraine. Bij triggers zoals stress en spierspanning komt dit vaak voort uit een disbalans in de romp. Doordat de bekken scheef staat compenseert de wervel kolom het balans wat resulteert in overbelaste spieren. Met de nieuwe techniek van Krullaards Perfect Reset wordt de bekken ‘gereset’, waarna de bekken zijn natuurlijke houding weer aanneemt. Voor meer informatie kunt u terecht op onze website https://www.kpr.nl/klachten/hoofdpijn-en-migraine/.

    Groet, Maickel

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>