Lekker koken zonder zout!

Te veel zout eten is voor niemand goed, vooral mensen die last hebben van hun nieren of bloeddruk moeten extra opletten. Maar hoe kun je nu lekker blijven eten met minder of zonder zout?

Er zijn heel veel lekkere smaakmakers zoals peper, ui, knoflook, paprika, peterselie, radijs, bieslook, prei, gember etc.
Kruiden zijn vers en gedroogd (diepvries) te koop. Zoals de saladekruiden van het merk Kania verkrijgbaar bij de Lidl. In deze kruiden zit geen zout. Het is van belang dat je altijd goed het etiket blijft lezen. De Nierstichting heeft ook een goede kruidenwijzer die je kunt gebruiken om weer eens wat tips te krijgen wat je anders aan kruiden kunt gebruiken.

De diëtist is de aangewezen persoon om samen te kijken hoe je minder zout zou kunnen gebruiken en toch nog lekker kunt blijven eten. Het is ook vaak wennen aan een minder zoute smaak, maar neem er rustig de tijd voor. Je zult zien dat het werkt!

MB/RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>