Koolhydraatarm recept Shakshuka met film

Volg je een koolhydraatarm dieet en ben je op zoek naar een lekker recept, bijvoorbeeld voor de lunch. Probeer dan dit lekkere en verantwoorde Shakshuka recept een keer. Klik op de foto om te zien hoe je het bereidt.
Naast een koolhydraatarm dieet, past het ook heel goed in een koemelk- en glutenvrijdieet.

Ingrediënten:

½ eetlepel olijfolie,
½ ui,
1 teentje knoflook,
mespuntje paprikapoeder,
4 tomaten,
2 eieren,
naar smaak een beetje peper en zout.

Bereidingswijze:

  • Doe in een voorverwarmde koekenpan de olijfolie.
  • Voeg de fijngesneden ui en knoflook in de koekenpan en bak het licht bruin.
  • Voeg de stukjes tomaten toe.
  • Roer de tomatenstukjes door het ui mengsel, doe de deksel op de pan en laat de tomaten zacht worden.
  • Het tomatenmengsel is klaar als het wat is ingekookt en de tomatenstukjes gaar zijn.
  • Maak met een lepel 2 kuiltjes in de tomatensaus om de eitjes in te doen.
  • Doe de deksel weer op de koekenpan en laat de eitjes in ongeveer 5 minuten gaar worden.
  • Maak de shakshuka op smaak met een beetje peper en zout.

Je kunt de bereiding ervan ook zien in dit YouTube filmpje

RS

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>