Borstvoeding? Denk ook aan gezonde vetten!

 

 

 

 

 

Als je borstvoeding geeft is het ook belangrijk om voldoende gezonde vetzuren te eten; de omega 3 en omega 6 vetten. Omega-3 en 6 spelen namelijk een belangrijke rol bij o.a. de ontwikkeling van het afweersysteem, hersenen, zenuwstelsel en ogen van je baby. Waar zitten die vetten dan in? Rijk aan omega-3 vetzuren zijn vette vis en (koudgeperste) lijnzaad(olie) en walnoten(olie). Eet daarom twee keer per week vette vis b.v. zalm, makreel, haring en sardines. Omega-6 vetzuren zitten met name in noten en zaden, zoals walnoten, amandelen, hazelnoten,  zonnebloempitten en sesamzaad.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>