Voldoende slaap ook belangrijk bij afvallen

 

 

 

 

 

Als je te weinig slaapt, gaat je lichaam meer van het hormoon cortisol produceren en dat zorgt voor meer vetopslag op je buik en geeft ook meer hongergevoel. Ook je weerstand gaat omlaag. Probeer daarom elke nacht 7-8 uur te slapen. Ook stress leidt tot hogere cortisolwaarden, probeer dit dus zoveel mogelijk te vermijden. Zoek ontspanning. Probeer daarnaast ook regelmatig te bewegen en zo gezond mogelijk te eten zoals o.a. groente, fruit noten en vis. Komt u er zelf niet helemaal uit, kunt u ook hulp inschakelen van een diëtist en/of fysiotherapeut die ‘goed slapen’ begeleid.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>