Balansdag soepje

Na de kerstdagen even een rustig dagje met een lekker soepje.

 

 

 

 

Paprika-tomatensoep met ei en knoflookbrood

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Mespunt chilipoeder
  • 2 dl (groente)bouillon
  • 4 eieren
  • 1 flinke teen knoflook
  • 4 sneden grof volkorenbrood
  • 1 flinke aardappel
Bereiding
  1. Verwarm een grillpan of de oven of grill. Laat de paprika’s donker kleuren. Laat de paprika’s in een grote kom afkoelen.
  2. Trek het vel van de paprika’s. Halveer ze en verwijder de zaadlijsten en pitjes.
  3. Was de tomaten en snijd ze klein.
  4. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  5. Fruit de ui met het paprikapoeder en het chilipoeder in de hete olie glazig.
  6. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
  7. Doe de blokjes aardappel, de stukken paprika, de tomaat en de bouillon bij de ui.
  8. Breng dit aan de kook en kook de soep 10 minuten.
  9. Kook de eieren in 9 minuten hard.
  10. Halveer het teentje knoflook en bestrijk hiermee het brood.
  11. Rooster het brood bruin en snijd het in repen.
  12. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine glad. Laat de soep weer heet worden.
  13. Pel de eieren en hak ze klein.
  14. Schep wat gehakt ei op de soep en geef het brood er bij.

Eet smakelijk!

TZ

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>