6 goede redenen om voldoende te drinken

Hoofdpijn, je slap voelen, minder helder in je hoofd, gerimpelde huid, obstipatie…. vaak is de oorzaak simpelweg een vochttekort!

 

 

 

 

Feit: je lichaam bestaat ongeveer uit 55-60% water, bij zelfs 1% vocht tekort kun je het al goed merken!!

 

- Energieker; te weinig vocht is een uitputtingsslag voor je lichaam! Meer vocht betekent dat het hart minder hard hoeft te werken en zorgt voor een betere doorstroom van het bloed door je lijf.

 

- Helderder; een betere doorstroming van je bloed betekent een betere vervoer van zuurstof naar de hersenen

 

- Minder rimpels; het is zo simpel… uitdroging is natuurlijk ook zichtbaar in de huid! Een gehydrateerde huid vertoont minder rimpels!

 

- Minder gifstoffen (toxines) in het lichaam; meer vocht betekent het lichaam de gelegenheid geven om zich van gifstoffen te ontdoen anders hopen die zich op in het lichaam. Dit kan weer tot een slechte weerstand leiden.

 

- Verbeterde stoelgang; vaak is constipatie de oorzaak van te weinig vocht. De ontlasting droogt uit en kan moeilijker door de darmen getransporteerd worden.

 

- Het stilt het hongergevoel; vaak verwarren mensen dorst met hongergevoel! En glas voor ieder maaltijd kan zorgen dat je wat minder grote porties neemt.

 

Drink jij wel voldoende?!?

De richtlijn is 1,5 tot 2 liter vocht te drinken, dat zijn 8 tot 12 glazen per dag. Meer is beter maar overdrijf het niet. Meer dan 3 liter is meestal echt niet nodig.

MB

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “6 goede redenen om voldoende te drinken

  1. water drinken reflux

    De hoeveelheid water die een persoon nodig heeft is volledig persoonsgebonden. Hier kan je geen algemene norm aan vast hangen. Iemand van 50kg heeft natuurlijk veel minder vocht per dag nodig dan iemand van 125kg!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>