Vis niet altijd vers op de markt

De consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de versheid van vis op de markt. Hieruit bleek dat de helft van de vis bedorven of niet helemaal vers was. De consumentenbond onderzocht 18 viskramen op markten in Amsterdam, Den Haag, Leiden, Rotterdam en Utrecht. Bij 6 viskramen was de vis echt bedorven en bij 3 van de 18 viskramen werd ook de E-colibacterie oftewel de poepbacterie gevonden. De beste vis werd in Den Haag verkocht en de slechtste in Rotterdam. Conclusie is dus dat er helaas veel misgaat met de vis en de hygiëne. Hier moet beter toezicht op komen door b.v. de NVWA volgens de consumentenbond. In het oktobernummer van de consumentenbond wordt alles toegelicht.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>