Beweging verlaagt risico op diabetes met ruim 40%

 

 

 

Bij (het voorkomen van) diabetes type 2 is het belangrijk om te bewegen. Dit blijkt uit internationaal onderzoek. Aandacht voor voeding en met name beweging hebben een gunstig effect op het voorkomen van diabetes type 2, zelfs als mensen niet veel afvallen. Het optreden van diabetes type 2 nam met wel 41% af bij mensen die beweegprogramma’s volgden. Ook het risico op hart- en vaatziekten werd minder. Ook bleek dat meer intensieve programma’s meer effect hadden.

Wil je zelf meer bewegen? Je hoeft niet meteen naar de sportschool, je kunt ook gaan wandelen, fietsen, zwemmen, dansen, winkelen of een dvd met oefeningen erop (bijv. Zumba) volgen of op de WII gaan staan of meedoen met Nederland in beweging op NPO1. Is dat tijdstip te vroeg, dan kun je het ook opnemen of terugkijken via uitzending gemist.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>