`Vinkje` wordt strenger

De criteria van voedingsproducten met het Vinkje worden scherper. Momenteel is er een wetenschappelijke commissie in de laatste fase bezig met de aanpassing van de Vinkje-criteria voor vet, zout, calorieën en vezels. Met het strenger maken van de eisen van de criteria hoopt de stichting Ik Kies Bewust bedrijven in de voedingsmiddelenbranche te stimuleren om hun producten verder te verbeteren op het gebied van gezondheid. Waarschijnlijk zijn de nieuwe eisen deze zomer bekend. Dit zou dus kunnen betekenen dat sommige producten het vinkje kwijtraken en het niet meer op de verpakking mag.

Bron: http://www.voedingnu.nl

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>