Wie eet er nog normaal?

De titel van het maartnummer van het tijdschrift LINDA. werkte erg op mijn lachspieren. Er stond namelijk op de cover: Rot op met je chiazaad (wie eet er nog normaal?) Ze vraagt zich af of alles wat we vroeger aten nu ineens ongezond, dikmakend en kankerverwekkend is. Ze schrijft; `Waar ik ook ga lunchen, ik zie bijna niemand meer een broodje eten. Een broodje.

Ik denk dat als we voor 80 % zo gezond mogelijk eten en die 20% wat minder `gezond`, dat het prima is. Daarbij is variatie belangrijk, maar ook  dat het leuk en haalbaar blijft. Superfoods zoals chiazaad zijn natuurlijk  al een tijdje een hype, zoals bij alle diëten en hypes zal dit ook wel weer langzaam overwaaien. Begrijp me niet verkeerd, ik ben niet tegen superfood, maar het wordt wel overschat. Je kunt ook boerenkool of broccoli eten in plaats van tarwegras. Walnoten zijn een prima bron van onverzadigde vetzuren. En natuurlijk kun je ook best af en toe wat gojibessen of chiazaad door je smoothie of yoghurt doen. Maar let ook op de nadelen van sommige superfoods. Van b.v. chiazaad is bekend dat het bloedverdunnend kan werken of soms een allergische reactie kan veroorzaken. Sommige mensen geven aan er darmkrampen van te krijgen.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>