Welke beweging is het beste voor je botten?

Natuurlijk is het belangrijk om op je voeding te letten voor goede en sterke botten. Voldoende calcium (kalk) en vitamine D zijn allebei belangrijk. Maar voldoende bewegen is ook een must. Voor sterke botten is het vooral belangrijk om te bewegen waarbij de botten echt belast worden. Zoals b.v. bij zwemmen gebeurt dit niet echt, hoewel zwemmen wel weer heel goed is voor de spieren en om soepel te blijven.

 

 

 

Voor sterke botten is het goed om de volgende beweging te doen: wandelen, traplopen, dansen, touwtje springen, hardlopen, tennissen. Dus de hond uitlaten en in de tuin werken zijn ook goede manieren. Fietsen is iets minder geschikt, omdat je dan niet je eigen lichaamsgewicht draagt. Zelfs winkelen of shoppen is goed voor de botten!

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>