Moet ik een appel schillen vanwege bestrijdingsmiddelen?

Het is heel belangrijk om groente en fruit te eten en juist in en net onder de schil zitten veel belangrijke voedingsstoffen, zoals vezels. Het risico van de resten van bestrijdingsmiddelen die op fruit worden gevonden zijn verwaarloosbaar klein, als ze al gevonden worden. Het blijft wel belangrijk fruit en groente goed te wassen, daarmee verwijder je vuil en stof.

 

 

 

De Nederlandse overheid heeft diverse maatregelen getroffen om uit te sluiten dat je te veel binnenkrijgt en er wordt streng gecontroleerd door onder andere de NVWA, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

MB

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>