Goede voornemens; hoe zorg je er voor dat ze uitkomen?

Ieder jaar weer maak je goede voornemens (afvallen, sporten, stoppen met roken, minder schulden) en elke keer weer kom je er achter dat er weinig van terecht gekomen is. Hoe komt dat? Waren je voornemens niet reëel genoeg of wist je stiekem al dat het zou moeten maar eigenlijk vind je het zelf niet zo belangrijk?

 

Probeer je goede voornemens concreet te maken. En misschien maar 1 goed voornemen zodat de kans van slagen groter wordt. Dus wat vind je nu belangrijk en met welke motivatie? Waarom zou je gaan sporten bijvoorbeeld? Maak een lijstje met voordelen (belangrijkste bovenaan) en kom in actie. Welke sport? Want je moet het wel leuk vinden, anders wordt het een moetje en ben je binnen paar maanden (of weken zelfs) gestopt. Pak je agenda en plan de sport in (ene week 2 keer en andere week misschien wel 3 keer etc.). Dus door gericht een stappenplan te maken en helder in je hoofd (en op papier) te hebben wat je gaat veranderen en waarom/waarvoor, helpt je een goed voornemen daadwerkelijk in de praktijk te brengen! Zet ‘em op!

TZ

 

 

 

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>